ZAFIRAH 'ATIKAH BT AFANDI
+Follow or Home ?
Z|A
Expresiones
Expresiones
Forever
Monday, January 14 | 5:34 AM | 0 Rain[s]
# model  = kak wawa

apakah itu cinta .? ok . sumber nhi zaf dpt dr blog someone nih . tgk pe die describe pe itu cinte.?

"Cinta. Apa makna yang tersirat dalam perkataan ni bagi korang? Kasih sayang? Kesedihan? Atau pertalian? 
Ya. Memang kita tak boleh nafikan yang kita memang takkan terlepas daripada jatuh cinta. Lebihlebih lagi kita yang masih muda yang kononnya memerlukan kasih sayang daripada orang lain.
Tapi persoalannya, adakah perlu cinta itu? Takde. Apa yang aku nak cuba sampaikan, kenapa kita perlu bercinta? Sebab bagi aku, cinta itu merupakan satu perasaan yang saling memerlukan diantara satu sama lain. Tak kira jarak jauh atau dekat.
Tak tak. Post ni bukan bertujuan nak tunjuk kat korang yang aku tangkap cintan ke ape ke. Cuma aku nak bagitau kepada korang yang masih belum bercinta... Agar tak perlu untuk tergesagesa mencari cinta. 
Ini semua pengalaman aku. Ini semua perspektif daripada pengalaman aku. 
Aku tak tahu sama ada korang just anggap cinta ni merupakan suatu yang remeh, yang tak diperlukan semasa didalam suatu perhubungan. Mungkin itu korang? Mungkin. Sebab bagi aku, cinta ni jugak, satu perasaan yang hanya memerlukan sidia. Yang apabila kita tengok.dia, kita rasa something. Something yang buatkan hati kita rasa terusik. Sayu. Gembira. Ahh. Itulah cinta bagiku."

ok . pade pndangn aku tuh . btul juga pe yg die bgtau tuh .  fikir2kan lah wahai kwan2 ku sume .
think positive bile kite na buat ssuatu pnyelesaian . adakh itu jln yg trbaik .? 

SPECIAL FOR U .

JIKALAU SUATU ARI NANTI .
Saya dah tak dapat nak melihat , tolong jadi mate saya yang selalu memandang awak , ketika awak sedih,
gembira, "pening" , ketika awak mmndang saya dgn penuh bahagia .

Saya tidak dapat mendengar , tolong jadi telinga saya  yang dahulunya .. bile jupe awak , awk akn bisikkan dkt telinga saya
n ucapkan 3 perkataan ini " I LOVE YOU "  .

Saya tidak dapat bercakap , tolong jadi mulut saya . yang dahulunya bile kite bercakap , kite ketawa , 
kite gembira, , kite same2 kongsi masalah .

Saya tak dapat berjalan lagi , tolong jadi kaki saya dan pimpinlah saya ke jalan Jannatul Firdaus .

Saya tak dapat mengingati segala-galanya , tolong ingatkan saya segala-galanya , ingatkan saya  tentang kenangan
kite bersama , dan ingatkan juga yang Awak lah saya cintai dulu .

Mungkin ayat nih tadela sehebat ayat2 at dalam novel tuh . sebab aku bukan kaki novel .
tapi aku nak kau tau . yang aku ikhlas sayang kau .


to someone yang dah lame bertakhta at dalm hati aku nih .

ZAFIRAH 'ATIKAH BT AFANDI


Old Post | New Post
Bonjour
Welcome Dear

Hello Peeps !
You have stuck to no where. Click here and you will be fly over tu heaven.

Replace this Welcome Note with your's.
italic underline bold